Více času na podstatné

V rámci veletrhu FOR ARCH 2016 proběhne konference o požární bezpečnosti staveb

12.08.2016 07:54

Nadcházející ročník stavebního veletrhu FOR ARCH, který se uskuteční ve dnech 20. až 24. září v areálu PVA EXPO PRAHA, si jako jedno z denních témat zvolil řízení energetické náročnosti budov a koncepci větrání. V jeho rámci se uskuteční přednáška nazvaná Vytápění a větrání v moderních úsporných budovách a konference o požární bezpečnosti staveb. Generálním partnerem mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2016 je Skupina ČEZ.

Středa 21. září bude v rámci denních témat stavebního veletrhu FOR ARCH věnována řízení energetické náročnosti budov a koncepci větrání. Jedná se o velmi významné kapitoly, neboť český právní řád ukládá za povinnost, aby nové budovy (od r. 2018 veřejné a od r. 2020 všechny) spadaly do kategorie s velmi nízkou energetickou náročností, jejichž spotřeba energie je ve značném rozsahu pokryta z obnovitelných zdrojů.

Součástí středečního programu bude proto přednáška Vytápění a větrání v moderních úsporných budovách pořádaná Společností pro techniku prostředí (STP), která sdružuje více než 1300 odborníků zabývajících se tvorbou vnitřního prostředí budov z hlediska projektování, provozování, realizace, výuky, výzkumu a vývoje a legislativy. Návštěvníci se v jejím průběhu budou moci seznámit s problematikou energeticky efektivních budov, akumulace tepla a chladu a nízkoenergetického chlazení. Nebude chybět ani téma úspor při provozu samotném.

Další zajímavou středeční akcí bude konference Požární bezpečnost staveb pořádaná odborným internetovým portálem TZB-info, která se svým zaměřením snaží vytvořit místo k setkání specialistů napříč obory. Proto se kromě novinek v normách na ochranu budov a tomu odpovídajících stavebních řešení bude také zabývat například vlivem větrání na odvod tepla a kouře, požárními vodovody a bezpečnostními prvky výtahů. Konferenci zahájí Ing. Eva Polatová, bezpečnostní ředitelka Národního památkového ústavu, vystoupí zástupce ministerstva vnitra z generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru, a dále Ing. arch. David Vávra, který je autorem architektonického projektu rekonstrukce kladenského divadla, v jehož rámci byly použity moderní systémy zabezpečení.

Po celou dobu konání veletrhu si budou moci návštěvníci prohlížet expozice firmy Romotop, která má ve své široké nabídce krbové vložky, krbová kamna teplovzdušná i teplovodní, různé druhy akumulací a automatickou regulaci. Na veletrhu představí novou řadu krbových vložek Romotop Heat. Svou novinku předvede i firma Schiedel zabývající se komínovými systémy.

 

Zájemci o návštěvu veletrhu FOR ARCH mohou po vyplnění jednoduchého formuláře na stránce www.forarch.cz/sleva získat poukaz na VSTUPENKU se slevou 20 procent.