Více času na podstatné

Veřejná zakázka: Kontrola správnosti sledování znečištění odpadních vod dle § 92 odst. 1 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon)

15.01.2013 09:04

Státní fond životního prostředí (SFŽP) vyhlásil veřejnou zakázku "Kontrola správnosti sledování znečištění odpadních vod dle § 92 odst. 1 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon)". Lhůta pro podání nabídek končí 5. března 2013 ve 13:50 hodin a otevírání obálek se uskuteční a deset minut později stejný den. Maximální celková cena za předmět plnění smlouvy je stanovena na 3.200.000Kč/rok bez DPH tj. 6.400.000Kč bez DPH za dobu trvání veřejné zakázky.

 

VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY:

Předmětem veřejné zakázky je kontrola správnosti sledování znečištění odpadních vod ve smyslu ust. § 92 odst. 1 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „vodní zákon“) a ve smyslu ust. § 3 odst. 1 nařízení vlády č. 143/2012 Sb., o postupu pro určování znečištění odpadních vod, provádění odečtů množství znečištění a měření objemu vypouštěných odpadních vod do povrchových vod (dále jen „nař. vl.“).
Předmět veřejné zakázky bude realizován tak, že vybraný uchazeč bude způsobem, v počtech, na místech a v časech určených zadavatelem na základě návrhu místně příslušných Oblastních inspektorátů České inspekce životního prostředí (dále jen OI ČIŽP), a to zejména dle čtvrtletních plánů, provádět následující činnosti:
- odběr vzorku,
- řádnou přepravu vzorku,
- úprava vzorku před chemickou analýzou,
- laboratorní rozbor vzorku,
- zpracování výsledků laboratorního rozboru,
- vyhotovení podkladů pro účely kontroly správnosti sledování znečištění odpadních vod.


Uchazeč bude provádět přezkoumání podkladů, které vede znečišťovatel v rámci provozní evidence a dokumentace o odběru vzorků, které oprávněná laboratoř vede o jejich úpravě a analýze; předmětem přezkoumání je i doklad o odborné způsobilosti laboratoře.

Uchazeč bude, na základě požadavku zadavatele, provádět odběry vzorků v souladu s povolením k vypouštění odpadních vod. Převážně se bude jednat o typy vzorků a), b), c), které jsou stanoveny v příloze 3 k nař. vl. Ve výjimečných případech, kdy se bude jednat o kontrolu podmínek rozhodnutí ČIŽP, kterým byl dán odklad placení poplatků za vypouštění odpadních vod, nebo se bude jednat o havarijní vypouštění odpadních vod v takovém rozsahu, že se může jednat o zpoplatnění vypouštění nečištěných nebo nedostatečně čištěných odpadních vod, může být zadavatelem určeno, že se budou odebírat i jiné typy vzorků, např. vzorek prostý či vzorek slévaný, ale s jinou četností odběru dílčích vzorků než je stanovena pro vzorek b) či c).

Uchazeč zajistí odběr, manipulaci, konzervaci a úpravu vzorku odpadní vody v souladu s technickými požadavky uvedenými v příloze č. 1 nař. vl.
Uchazeč bude, na základě požadavku zadavatele, v odebraných vzorcích odpadních vod stanovovat ukazatele znečištění standardními analytickými metodami uvedenými v příloze č. 2 v nař. vl. V odebraných vzorcích se zejména bude provádět stanovení CHSK, Nanorg, Pcelk, RAS, NL, AOX, Hg, Cd. V případě naléhavé potřeby uvedených v bodě 2.4. se budou provádět i jiná stanovení, např. BSK5, Ncelk, NEL či C10-C40. V daném případě se použije metoda, kterou má laboratoř akreditovanou.

Uchazeč musí mít validovanou mez stanovitelnosti takovou, aby rozšířená kombinovaná nejistota výsledku byla nejvýše v případě stanovení CHSK, N-NO2
-, N-NH4 + a N-NO3 -, Pcelk, Cd 15 %, u stanovení RAS 10 % a u stanovení NL, Hg, AOX 20 % relativních při koncentraci v měřeném roztoku odpovídající desetině limitní koncentraci zpoplatnění stanovené v příloze 2 vodního zákona.

Počty provedených kontrol správnosti sledování znečištění odpadních vod jsou limitovány cenou stanovenou pro danou veřejnou zakázku a to v závislosti na zastoupení typech odebíraných vzorcích a provedených analýz (viz čl. 3.3. a 3.4.) Úplata za provedené rozbory bude stanovena na základě součinu závazné jednotkové ceny a počtu skutečně provedených rozborů jednotlivých typů. Jestli se bude jednat o odlišný typ vzorku, bude jeho cena shodná s typem vzorku, ke kterému je typově nejblíže.

 

Dokumenty ke stažení:

Zadávací dokumentace
Příloha č. 1 - Krycí list nabídky
Příloha č. 2 - Čestné prohlášení
Příloha č. 3 - Prohlášení
Příloha č. 4 - Kalkulace ceny
Příloha č. 5 - Návrh smlouvy
Odůvodnění veřejné zakázky


Zdroj: SFŽP