Více času na podstatné

VODNÍ DÍLA - PRAXE A VÝHLED PRAHA - 3. termín

10.02.2014 08:15

UŽITEČNÉSEMINÁŘE.cz si Vás dovolují pozvat na seminář "Vodní díla - praxe a výhled - 2. termín". Účelem semináře je provést účastníky změnami v pojetí vodních děl, kterými tyto stavby prošly v minulých letech, jakož i těmi, které pro ně byly nachystány k 1. 1. 2014. Věnovat se budeme nejen veřejnoprávní, ale i soukromoprávní úpravě, která se vodních děl aktuálně dotýká. Budeme se soustředit na nový občanský zákoník, jeho nové instituty (včetně např. práva stavby nebo služebnosti inženýrské sítě) a jeho dopadům na vodní díla.

Pozornost bude věnována také novele zákona o vodovodech a kanalizacích, ohlasům praxe ohledně aplikace tzv. velké novely stavebního zákona účinné od 1. 1. 2013 a novelám prováděcích právních předpisů (nařízení vlády  č. 61/2003 Sb. a č. 416/2010 Sb.) připravovaným v rámci tzv. ekoauditu.

Mimo vodovodů a kanalizací se zvláště zaměříme i na další vybrané druhy vodních děl, zejména na čistírny odpadních vod nebo rybníky, a poukážeme na problematická místa, která se mohou objevit při jejich realizaci a užívání v důsledku aplikace výše uvedených právních předpisů.

Seminář bude vycházet z praktických poznatků přednášejících doplněných o dotazy účastníků.

Přednášejí JUDr. Zdeněk Horáček, Ph.D. (Ambruz & Dark/ Deloitte Legal, dříve odbor vodohospodářské politiky a protipovodňových opatření, Ministerstvo zemědělství) a Mgr. Veronika Vytejčková (Ministerstvo životního prostředí, odbor legislativní).


Termíny a místa konání:
Praha, Konferenční centrum CITY - Pankrác, Úterý 31. března 2014, přednášky 9:00 - 15:00 hodin


Cena: 1413,- Kč bez DPH
 
Další podrobnosti získáte na uzitecneseminare.cz ZDE