Více času na podstatné

Vrchlabí je šestým městem, kde ČEZ otevřel dobíjecí stanice

10.09.2012 08:40

Společnost ČEZ pokračuje v instalaci veřejných dobíjecích stanic pro elektromobily v České republice. Vedle Prahy, Plzně, Ostravy, Trutnova a Hradce Králové otevřela dvě stanice pro normální dobíjení také ve Vrchlabí. Celkem je v provozu 28 stanic pro normální dobíjení společnosti ČEZ.

Vrchlabí se stalo v pořadí šestým městem, kde Skupina ČEZ zprovoznila veřejné dobíjecí stanice pro elektromobily. Začátkem září 2012 ČEZ nainstaloval dvě stanice pro normální dobíjení na náměstí T. G. Masaryka – jednu v podzemních garážích a jednu v horní části náměstí.

„Je logické, že další lokalitou, kde budujeme dobíjecí stanice, je právě Vrchlabí. Město je naším prvním energeticky chytrým regionem, tak zvaným Smart Regionem, v rámci kterého rozvíjíme také elektromobilitu. Ve Vrchlabí však s instalací dobíjecích stanice nekončíme. V průběhu roku 2012 tam chceme zprovoznit další stanice, a to nejenom pro normální dobíjení, ale také pro tzv. rychlodobíjení,“říká Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie společnosti ČEZ.

Město Vrchlabí je partnerem projektu Elektromobilita Skupiny ČEZ, které se podílí na rozvoji infrastruktury dobíjecích stanic pro elektromobily v České republice. Od května 2011 v rámci projektu také testuje a používá elektromobil Peugeot iOn. Stejný typ elektromobilu testuje také Správa KRNAP, která sídlí ve Vrchlabí.

„Především nás těší, že můžeme přispět k rozvoji čisté dopravy v našem kraji. Můžeme dobíjet elektromobil pohodlněji než dosud, a pak budeme mít vedle Prahy a několika dalších větších měst praktické zkušenosti s touto službou,“ říká Jan Sobotka, starosta města Vrchlabí.

 

Zdroj: ČEZ