Více času na podstatné

Vyhodnocení: Akční plán implementace Politiky druhotných surovin ČR

07.06.2017 08:43

Vláda ČR na svém zasedání dne 10. května 2017 schválila Vyhodnocení Akčního plánu implementace Politiky druhotných surovin České republiky a k aktualizaci úkolů pro období let 2017 a 2018. Materiál obsahuje podrobné vyhodnocení 20 stanovených úkolů, jejichž realizací se postupně plní strategické cíle a opatření definované v Politice druhotných surovin České republiky.

Během stanoveného období od schválení materiálu do 30.4.2017 se podařilo splnit 16 úkolů z 20 stanovených. Další 4 úkoly byly splněny částečně vzhledem k jejich časové náročnosti, která přesahuje časový rámec vymezený pro Akční plán, a jejich plnění tak bude, po dohodě se členy odborných pracovních týmů, pokračovat i v následujícím období.

Důležitou částí materiálu je aktualizace úkolů pro nové období 2017 – 2018. Celkem je stanoveno 14 nových úkolů, z toho 4 aktualizované úkoly jsou pokračující. Nejzazší termín pro plnění aktualizovaných i nových úkolů je stanoven do konce roku 2018, kdy bude zároveň do vlády předložena i aktualizace Politiky druhotných surovin České republiky.

Pro další období bylo rozhodnuto o prodloužení frekvence vyhodnocení a aktualizace Politiky druhotných surovin České republiky z dvouletého období na čtyřleté a krátkodobé úkoly budou plněny prostřednictvím akčních plánů ve dvouletých periodách, které tak mohou operativně reagovat na změny např. v souvislosti s implementací strategie EU v oblasti oběhového hospodářství.

 

Dokument ke stažení:

 

Zdroj: MPO