Více času na podstatné

Výstava Úspory energií a obnovitelné zdroje již po šesté na veletrhu Střechy Praha

01.12.2009 09:17

Nedílnou součástí 12. ročníku mezinárodního veletrhu Střechy Praha je výstava Úspory energií a obnovitelné zdroje, jež je jedinou specializovanou výstavou v České republice zaměřenou na fotovoltaické systémy. Její šestý ročník se společně s veletrhem uskuteční 28. – 30. ledna 2010 v Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze – Holešovicích. Hlavním tématem celé akce je „Energeticky úsporné stavění“. Účast na výstavě Úspory energií a obnovitelné zdroje přislíbili přední výrobci fotovoltaických panelů a dalších příslušenství.

Každý den výstavy nabídne návštěvníkům bohatý doprovodný program, jehož součástí jsou i přednášky a semináře určené především odborné, ale i laické veřejnosti. Specialisté z oboru fotovolatiky a termiky se v nich zaměří především na návrhy fotovoltaických elektráren v budovách a jejich efektivní využití, zateplování střech a fasád, či na solární kolektory. Odborníci se budou rovněž věnovat vládnímu programu Zelená úsporám, jehož cílem je například podpora kvalitního zateplování bytových a rodinných domů, úspora energií a využití obnovitelných zdrojů. Přednášky nabídnou návštěvníkům nejen poradenství v dané oblasti, ale i odpoví na otázky spojené s tímto tématem.

V rámci výstavy Úspory energií budou návštěvníkům poprvé představena nejlepší sídla a projekty 6. ročníku Solární ligy ČR. Solární liga ČR je název soutěže obcí a měst ve využívání sluneční energie, kterou pořádá Liga občanských alternativ (LEA). Odborníci z tohoto občanského sdružení povedou i seminář, během kterého návštěvníci zhlédnou několik videofilmů týkajících se solární energetiky, jejích konkrétních instalací či využití solárních systémů v domácnostech, nebo v podnikání.

V průběhu akce mohou návštěvníci rovněž zavítat do Pavilonu novinek, kde bude vystavena expozice nejnovějších produktů z oblasti fotovoltaiky a také navštívit bezplatná poradenská centra.

Brány 12. ročníku veletrhu Střechy Praha a 6. ročníku výstavy Úspory energií a obnovitelné zdroje se veřejnosti otevřou ve čtvrtek 28. a zavřou v sobotu 30. ledna, přičemž veletrh a bude veřejnosti přístupný, s výjimkou soboty, kdy bude končit o hodinu dříve, vždy od 9 do 18 hodin.

Těšíme se na Vaši návštěvu

Nejnovější aktuality a veškeré informace o výstavě naleznete na  www.strechy-praha.cz