Více času na podstatné

Výzva na projekty výzkumu v oblasti technologií na ochranu životního prostředí

14.07.2015 09:00

Izrael_vlajka.JPG

Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Ministerstvem pro vědu, technologie a vesmír Státu Izrael vyhlašují Výzvu k podávání návrhů česko-izraelských projektů v oblasti základního nebo průmyslového výzkumu s dobou řešení 2016 – 2018.

Podporovanými oblastmi jsou technologie ochrany životního prostředí: prevence znečištění a odstraňování kontaminantů v ovzduší, půdě a vodních zdrojích a informační a dále komunikační technologie (ICT) s důrazem na zpracování, přenos a skladování dat.

Uchazečem o podporu může být výzkumná organizace, popřípadě ve spolupráci s malým nebo středním podnikem zabývajícím se výzkumem jako dalším účastníkem projektu, která předkládá společný projekt česko-izraelské spolupráce ve výše uvedených podporovaných oblastech vědy a výzkumu.

Řešení projektů může být zahájeno nejdříve dne 1. dubna 2016 a má být ukončeno nejpozději dne 31. prosince 2018. Předkládané projekty mohou být realizovány maximálně po dobu 24 měsíců po sobě jdoucích v průběhu 3 kalendářních let (tj. 2016 – 2018). Lhůta pro odevzdání návrhů projektů je stanovena na 15. září 2015.

 

Dokumentace k vyhlášení: