Více času na podstatné

Vzdělávejte se pro růst!

12.04.2011 09:54

Tak se jmenuje nová výzva, kterou připravilo pro firmy Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV). Po vyhodnocení výzvy ministerstva z r. 2009 pro firmy v krizi „Vzdělávejte se!“, kdy mohly firmy s nedostatkem zakázek školit své zaměstnance a získat náhradu jejich mezd vč. odvodů, připravilo ministerstvo navazující výzvu, která by měla být zveřejněna v květnu 2011 u Krajských úřadů práce.

Administrátorem bude Úřad práce České republiky. Výzva bude mít nadrezortní charakter – MPSV totiž zapojuje ještě resort Ministerstva průmyslu a obchodu (energetika) a Ministerstva pro místní rozvoj (cestovní ruch).

Vybraná odvětví podpory nové výzvy: strojírenství, stavebnictví, nezávislý maloobchod (jen malé a střední podniky), ubytování, stravování, pohostinství, odpadové hospodářství, cestovní ruch, energetika, sociální služby (ambulantní + terénní). Podmínka pro firmy: dostatek zakázek, nedostatek zaměstnanců.

Další informace k výzvě "Vzdělávejte se pro růst - průřezová výzva" najdete aktuálně na webové stránce Evropského sociálního fondu - www.esfcr.cz. Výzva platí od: 18. březen 2011 v 16:00 do: 15. červen 2011 v 12:00

 

Zdroj: AMSP ČR, ESF ČR