Více času na podstatné

Začátkem dubna bude příležitost získat dotace na nízkouhlíkové hospodářství a účinné nakládání se zdroji

17.03.2016 09:44

Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE nabídne od 5. dubna již druhou výzvu, která bude otevřena do 13. 5. 2016. V rámci programu bude možné také čerpat prostředky i na nízkouhlíkové hospodářství, životní prostředí a účinné nakládání se zdroji. Pochopitelně nechybí ani oblast výzkumu, technologického rozvoje a inovací.

Do projektů se mohou zapojit veřejné orgány, veřejnoprávní instituce a soukromé neziskové subjekty. Projekty budou financovány z ERDF do výše 85% způsobilých výdajů pro veřejné a veřejnoprávní příjemce a 75% pro neziskové soukromé příjemce.

Na konec března chystá Ministerstvo pro místní rozvoj - jako Národní koordinátor v České republice informační. Seminář se uskuteční ve čtvrtek 31. března 2016 od 10:00 na Praze 1, Václavské náměstí 31, prostor nadace ABF. Do 28. 3. 2016 12:00 hod je možné se na seminář registrovat.

Program INTERREG EUROPE je určen k podpoře vzájemného učení (policy learning) mezi veřejnými orgány s cílem zlepšit fungování politik a programů regionálního rozvoje. Umožňuje veřejným orgánům napříč Evropou výměnu praxí a nápadů týkajících se způsobu fungování veřejných politik a takto najít řešení pro zlepšení jejich rozvojových strategií.

Balíček pro žadatele 2. výzvy je ke stažení ZDE a další informace o INTERREG EUROPE najdete ZDE.