Více času na podstatné

Zajímavé zahraniční poptávky a nabídky v oblasti technologií

09.07.2015 12:35

Níže uvádíme zajímavé nabídky a poptávky po technologií v oblasti životního prostředí, které se týkají například monitoringu kvality vody v reálném čase, uchování solární tepelné energie, recyklaci minerálů z popílku. Více informací získáte na info.een@tc.cz, případně na telefonním čísle: 234 006 173.

 

 

Průběžný biomonitoring jakosti vody

Německá SME specializující se v oblasti biomonitorovacích nástrojů vyvinula biosensor , který umožňuje monitorovat kvalitu vody v reálném čase. Čidlo lze aplikovat ve všech odvětvích, v nichž nebezpečí znečištění vody, sedimentu či půdy může mít vliv na ekologickou integritu nebo lidské zdraví. Koncovým uživatelem by mohly být např. vodo-vody a kanalizace, nápojářské firmy, farmaceutický nebo ropný průmysl nebo čistírny odpadních vod. SME hledá obchodní smlouvu s technickou asistencí nebo výzkumnou spolupráci.

 

Hledá se technologie pro dlouhodobé uchovávání solární tepelné energierecyklace minerálů z popílku,
Belgická společnost působící ve velkém měřítku v oblasti kombinovaných solárních systémů hledá vyspělé technologie pro dlouhodobé skladování energie na bázi tepla. Společnost by chtěla navrhovaná řešení na trhu integrovat prostřednictvím dohod o technické spolupráci.

 

Technologie s vysokou přidanou hodnotou pro recyklaci minerálů z popílku
Korejská firma recyklující odpad z uhelné elektrárny hledá recyklační technologii využívající procesy fyzikální separace. Prostřednictvím procesu recyklace chce firma vytřídit pět minerálů z popílku (magnetit, mulit apod.) podle zrnitosti, tvaru a barvy podle potřeb zákazníků. Firma potřebuje vyřešit především fyzické oddělování jemných částic a zlepšit proces recyklace, aby vyhovoval individuálním potřebám při recyklaci minerálů. Firma má zájem o technickou spolupráci nebo pořízení licence.

 

Inovativní uměle vyvinutý aktivní nano - uhlík použitelný pro akumulátory, kat-alyzátory a do nosičů katalyzátorů
Bulharský výzkumný ústav s více než 40 let zkušeností v oblasti výzkumu a vývoje speciálních materiálů, vyvinul inovativní synteticky aktivovaný nano - uhlík použitelný v elektrodách baterií a katalyzátorů. Ústav hledá obchodní dohody s dohodami o technické nebo výzkumné spolupráci

 

Vylepšené řešení úspor energií a smart city řešení veřejného i vnitřní osvětlení za použití LED technologií prostřednictvím předzaložené společnosti.
Maďarská společnost, která se v první řadě zabývá modernizací veřejného osvětlení pomocí LED technologiemi a v tomto oboru je lídrem na trhu. Dále dekorativním osvětlením, osvětlením sportovních hal a vnitřním osvětlením, stavební energetikou, fotovoltaickou solární a geotermální energií, ve kterých má společnost projekty s kladnými referencemi. Tato maďarská SME má zájem o hledání úspěšných a spolehlivých místních partnerů, kteří by mohli poskytnout cenné informace, místní vedení, znalosti a kontakty a působili by jako distributoři.

 

Zdroj: Enterprise Europe Network