Více času na podstatné

Aktuální změny na portálu www.Tretiruka.cz

29.12.2017 14:54

Do nového roku redakce portálu Tretiruka.cz pro Vás připravila několik zajímavých a důležitých změn, které jsme realizovali s cílem zásadní environmentální portál v České republice ještě více uživatelsky zjednodušit a zvýšit informační hodnotu. Nově na portálu tak najdete například články z časopisu Odpadové fórum, WASTE FORUM nebo novou rubriku Novinky, kterou především oceníte na mobilním zařízení. Přehled změn:

 

 

  • Do portálu jsou nově zahrnuty také webové stránky odborného časopisu Odpadové fórum. Pro předplatitele portálu to znamená, že mají možnost v rubrice „Časopis Odpadové fórum“ číst vybrané články z aktuálního vydání časopisu. Odkaz na časopis Odpadové fórum najdete na hlavní liště. Časopis vydává České ekologické manažerské centrum, z.s., které také provozuje portálu www.Tretiruka.cz. Obě média mají společnou redakci.
  • Titulní strany byla významně zkrácena a tedy zpřehledněna. Její původní části tj. legislativa a dotace nezmizely, ale najdete je jednak v rubrice pro předplatitele „Právní předpisy“ (původně „Legislativa“) a dále články věnované aktuálním informacím v oblasti dotací v nové rubrice „Novinky“.
  • Rubrika „Novinky obsahuje jednak soubor všech článků publikovaných na webu na titulní straně a dále zde najdete předdefinovaný filtr vybraných témat – odpady, voda, chemické látky, ovzduší, dotace, energie a akce. Tyto témata již nejsou součástí hlavního menu, jak jste byli zvyklí v minulosti. Pokud čtete novinky z portálu na mobilním zařízení, tak doporučujeme využít právě tuto stránku. Čtení je nově daleko komfortnější!
  • Pro lepší přehlednost došlo k přejmenování rubriky „Legislativa“ na „Právní předpisy“. Do této rubriky mají přístup pouze předplatitelé. Rubrika obsahuje informace o legislativních novinkách, připomínkách, účinnostech, stavu legislativním procesu předpisů, jednání vlády, obou komor Parlamentu ČR, z Evropské unie apod.
  • Na hlavní liště nalezla nové místo rubrika „Ankety“. Výstup bude využíván zejména pro potřeby redakce časopisu Odpadové fóra. Určitě budeme rádi, když se do relevantních průzkumů také zapojíte. Informace o aktuální anketě budou publikovány v Novinkách a předplatitelé je obdrží v denním večerním zpravodaji.
  • Nově na hlavní liště také najdete stránky elektronického recenzovaného časopisu WASTE FORUM, který je určený především pro publikování původních vědeckých prací z oblasti průmyslové a komunální ekologie. Časopis vydává taktéž České ekologické manažerské centrum, z.s. a důležité pro autory je, že je zařazen do databáze SCOPUS. Texty jsou čtenářům volně přístupné.

 

Věříme, že si novinky na webu opět oblíbíte. Pokud byste rádi naší práci podpořili nebo se chtěli na portálu / časopisu Odpadové fórum čtenářům prezentovat, tak určitě budeme rádi. Jakékoliv dotazy, náměty, připomínky, návrhy na spolupráci, zájem o inzerci nám zasílejte na info@tretiruka.cz.

 

Děkujeme za přízeň a do nového roku 2018 přejeme hodně štěstí!

 

Ing. Jiří Študent ml., Šéfredaktor