Více času na podstatné

CENTRAL EUROPE 2020 se představí na konferenci TVIP

24.02.2015 08:41

Konference TVIP (Týden výzkumu a inovací pro praxi 2015) se zúčastní také zástupci Ministerstva pro místní rozvoj (MMR), kteří seznámí posluchače s aktuální výzvou programu CENTRAL EUROPE 2020. S ohledem na tematické zaměření semináře „INOVACE A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ“ bude přednáška cílena na priority týkající se životního prostředí a inovací. Ti co nestihli semináře MMR jsou srdečně vítáni.

CENTRAL EUROPE 2020 se zaměřuje na posílení nadnárodní spolupráce ve středoevropských zemích s cílem zkvalitnění podmínek pro život a práci ve městech a regionech. Program zahrnuje 9 států Střední Evropy (Česká republika, Chorvatsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Polsko, Rakousko, Slovensko, Slovinsko) a je zaměřen především na podporu aktivit neinvestičního typu s celkovou alokovanou částkou 231,8 mil. EUR ERDF. Program má čtyři prioritní osy:

  • PO 1: Spolupráce v oblasti inovací s cílem zvýšit konkurenceschopnost STŘEDNÍ EVROPY
  • PO 2: Spolupráce v oblasti nízkouhlíkových strategií ve STŘEDNÍ EVROPĚ
  • PO 3: Spolupráce v oblasti přírodních a kulturních zdrojů pro udržitelný růst ve STŘEDNÍ EVROPĚ
  • PO 4: Spolupráce v oblasti dopravy s cílem zajistit lepší spojení ve STŘEDNÍ EVROPĚ

S ohledem na tematické zaměření semináře „INOVACE A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ“ bude přednáška cílena na priority týkající se životního prostředí a inovací. Přednáška s názvem „Vybrané priority programu Interreg CENTRAL EUROPE – „Inovace,“ „Nízkouhlíková ekonomika“ a Přírodní zdroje pro udržitelný růst“ proběhne v 11 hod. v Konferenčním sále II. Vstup je zcela ZDARMA! Zájemci se mohou registrovat zasláním emailu na adresu studentv@cemc.cz, kde uvedou jméno a název společnosti.

Další zajímavou přednáškou je přednáška „Vybrané priority programu DANUBE – „Inovativni DR“ a „Environmentálně zodpovědný DR““. Ta se zaměřuje na program DANUBE, ke kterému bude vyhlášena výzva na podzim letošního roku. Kompletní program naleznete ZDE.

 

3. ročník konference: „Týden výzkumu a inovací 2015“ se zaměří na: Rizikový management, Výzkum v odpadovém hospodářství a Inovace a životní prostředí. Konference se uskuteční ve dnech 18.3. až 20.3.2015 v Hustopečích u Brna, další informace na www.TVIP.cz