Více času na podstatné

ECHA zahájila veřejnou konzultaci k návrhu harmonizované klasifikace a označování chemické látky dimethomorph (ISO)

16.01.2019 12:31

ECHA vyzývá všechny zainteresované strany k zaslání připomínek k předloženému návrhu. Dne 7. 1. 2019 zahájila ECHA veřejnou konzultaci k návrhu harmonizované klasifikace a označování následující chemické látky:

 

 

 

  • dimethomorph (ISO); (E,Z)-4-(3-(4-chlorophenyl)-3-(3,4-dimethoxyphenyl)acryloyl) morpholine (EC 404-200-2; CAS 110488-70-5). Tato chemická látka (dále látka) se hlavně používá jako účinná látka v přípravcích na ochranu rostlin, používaných jako fungicid. Látka má již v současné době harmonizovanou klasifikaci sledovaných nebezpečných vlastností (příloha VI nařízení CLP). Připomínky se očekávají k toxicitě pro reprodukci a nebezpečnosti pro vodní prostředí.

K  návrhu se lze vyjádřit prostřednictvím elektronického formuláře uvedeného  na webových stránkách ECHA v sekci veřejné konzultace (formulář - Předchozí konzultace týkající se harmonizované klasifikace a označování v termínu: do 8. března 2019 (do 23:59 helsinkého času).

Připomínky budou následně publikovány na webových stránkách ECHA.

Zároveň žádáme české subjekty, které budou přispívat do veřejné konzultace, aby svá stanoviska zaslaly pro informaci MPO na adresu kozmikova@mpo.cz.