Více času na podstatné

ECHA zveřejnila návrh prvního pětiletého strategického plánu pro veřejnou konzultaci

02.07.2013 09:56

Nový víceletý pracovní program ECHA (MAWP) je první pětiletý strategický plán, který je zaměřen na čtyři cíle, které vycházejí ze zkušeností agentury za prvních pět let práce na provádění nařízení REACH a CLP.

Hlavní faktory stanovené správní radou agentury ECHA:

  1. zlepšit kvalitu informací o chemických látkách s cílem umožnit jejich bezpečnou výrobu a bezpečné používání;
  2. využít co nejlépe tyto informace při řízení a kontrole rizik;
  3. řešit odborné úkoly prostřednictvím ECHA, která bude centrem odborné a regulační kapacity členských států, evropských orgánů a jiných subjektů;
  4. účinně a efektivně pracovat na současných úkolech v souvislosti s nařízením REACH a CLP, ale i na dalších úkolech, které jsou spojeny se zaváděním nových právních předpisů: nařízení o biocidních přípravcích (BPR) a nařízení o vývozu a dovozu nebezpečných chemických látek (PIC).

Agentura ECHA vyzývá jednotlivce, společnosti a průmyslové organizace k připomínkám k uvedenému materiálu, který je dostupný ve 23 jazycích EU, do 15. července 2013. Rovněž komentáře, ke kterým bude přihlédnuto, je možné předložit v jednom z 23 jazyků.

Správní rada agentury přijme konečné znění MAWP na svém zasedání v září 2013.

 

Další informace:

Víceletý pracovní program 2014 — 2018

Veřejná konzultace k víceletému pracovnímu programu

 

 

Zdroj: MPO (zveřejněno ECHA 28. 5. 2013), na www.tretiruka.cz vyšlo již "Veřejná konzultace k Víceletému pracovnímu programu ECHA"