Více času na podstatné

Fórum pro dodržování právních předpisů a správu v oblasti životního prostředí

19.01.2018 08:43

V Úředním věstníku Evropské unie vyšlo Rozhodnutí Komise ze dne 18. ledna 2018 o ustavení skupiny odborníků pro otázky dodržování právních předpisů a správu v oblasti životního prostředí (2018/C 19/03). Skupina se bude nazývat „Fórum pro dodržování právních předpisů a správu v oblasti životního prostředí“.

Tato skupina by měla pomoci vypracovat pokyny týkající se osvědčených postupů při zajišťování souladu s požadavky v oblasti životního prostředí, další podpůrné dokumenty, včetně dokumentů týkajících se odborných dovedností a znalostí a posuzování vnitrostátních systémů a rovněž osvěty a šíření informací v oblasti zajišťování souladu s požadavky právních předpisů a správy v oblasti životního prostředí.

Skupina by měla rovněž pomáhat koordinovat a monitorovat provádění opatření ke zlepšení dodržování předpisů a správy v oblasti životního prostředí a pomáhat Komisi při přípravě iniciativ a legislativních návrhů souvisejících s otázkami širší správy v oblasti životního prostředí.

Skupina se bude skládat z odborníků členských států EU a zástupců stávajících celoevropských profesních sítí zabývajících se problematikou zajišťování souladu s právními předpisy a správou v oblasti životního prostředí.

 

Dokument ke stažení:

Rozhodnutí Komise ze dne 18. ledna 2018 o ustavení skupiny odborníků pro otázky dodržování právních předpisů a správu v oblasti životního prostředí