Více času na podstatné

IPPC: Revize BREFF - Povrchové úpravy kovů a plastů

28.03.2022 19:38

Evropská komise (EK) rozhodla o provedení revize referenčního dokumentu o nejlepších dostupných technikách (dokument BREF) „Povrchové úpravy kovů a plastů“ (Surface Treatment Of Metals and Plastics - STM), který byl vydán v srpnu 2006. Tento dokument byl vypracován k činnosti podle přílohy I zákona o integrované prevenci - 2.6. Povrchová úprava kovů nebo plastických hmot s použitím elektrolytických nebo chemických postupů, je-li obsah lázně větší než 30 m3.

V rámci revize dokumentu BREF STM Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) aktivovalo Technickou pracovní skupinu (TPS) ,,Povrchové úpravy kovů a plastů“. Byli osloveni provozovatelé, kteří mají integrované povolení pro činnost 2.6. podle přílohy I zákona o integrované prevenci a odborníci, kteří se zabývají činnostmi uvedenými v dokumentu BREF STM.

Evropská kancelář IPPC zaslala v listopadu 2021 výzvu členům TWG STM k vyplnění dotazníků pro stanovení počáteční pozice zařízení EU v oblasti povrchových úprav kovů a plastů. V současné době Evropská kancelář IPPC připravuje podklady pro Kick-off Meeting, který by se měl konat v druhé polovině května 2022.

V případě zájmu o aktivní spolupráci na revizi dokumentu BREF kontaktujte pracovníka MPO - Ing. Lenku Miklíkovou na emailové adrese miklikova@mpo.cz. Více informací naleznete na webu www.ippc.cz.