Více času na podstatné

IUCLID 6 je možné již otestovat

31.07.2015 06:42

ECHA zveřejnila zkušební verzi připravovaného IUCLID 6, s níž se nyní mohou uživatelé seznámit před jeho oficiálním vydáním ve 2. čtvrtletí 2016. Do této doby je třeba připravovat podání žádostí pomocí IUCLID 5.

Pokud vaše společnost používá IUCLID ze serveru, doporučuje se stáhnout serverovou verzi a využít tuto příležitost k otestování instalačního procesu a k přípravě IT prostředí pro snadné nainstalování oficiální verze. Protože zkušební verze neobsahuje všechny datové struktury a funkce konečné verze, musí všichni uživatelé konečný upgrade na IUCLID 6 provést v roce 2016.

Používáte—li IUCLID nainstalovaný na vlastním počítači, můžete si stáhnout zkušební verzi IUCLID 6, která má úplně nový instalační program a nevyžaduje žádný další dodavatelský software. Po stažení instalačního programu bude tato verze během několika minut připravena k testování.

Pro zkušební serverovou verzi IUCLID 6 je k dispozici soubor pokynů pro instalaci a seznam řešení známých problémů s instalací. S dotazy se také můžete obrátit na Helpdesk ECHA.

Vytvořte si účet na internetových stránkách IUCLID 6

Informace o IUCLID 6 lze nalézt na nové stránce ECHA — IUCLID6. Před stažením je nutné se nejprve zaregistrovat, ale pokud již máte účet např. na stránkách ECHA Newsletter nebo Chesar, můžete použít stejné přihlašovací údaje. Účet ze stránky IUCLID 5 však opětovně použít nelze. Při vytváření účtu si můžete navíc zajistit zasílání všech novinek o IUCLID 6.

IUCLID je nástroj používaný např. pro přípravu registračních dokumentací podle nařízení REACH nebo pro přípravu žádostí o povolení biocidních přípravků. IUCLID 6 bude založen na zcela nové technické platformě, což představuje řadu vylepšení např. instalace, správy uživatelů a dat a struktury informací.

 

Psali jsme také:

IUCLID 6 se blíží (26.6.2015)

 

Zdroj: MPO