Více času na podstatné

MZe: Nepotřebujeme zavádět nezávislou regulaci, protože tato nezávislá regulace je zde již nyní

30.05.2012 08:34

Na mezinárodní konferenci VODA FÓRUM 2012 zaznělo z úst náměstka ministra Ing. Kendíka jednoznačné stanovisko proti návrhu Evropské komise na zřízení dodatečné regulace v ČR.



“Dovolím si konstatovat, že právní regulace vodovodů a kanalizací je plnohodnotně zajištěna a není mi znám žádný stát Evropského společenství, který by měl takto propracovaný informační systém zajišťující rychlou kontrolu kvantitativních a kvalitativních parametrů dodávek pitné vody, odvádění a čištění odpadních vod s vazbou na subjekty této služby. Nechci tvrdit, že není co zlepšovat, ale nemohu se ztotožnit s tvrzením, že obor vodovodů a kanalizací ČR potřebuje zavádět nezávislou regulaci oboru, protože tato nezávislá regulace zde je již nyní," shrnuje názor Ministerstva zemědělství Ing. Aleš Kendík, náměstek ministra pro úsek vodního hospodářství. Dále čtěte na www.vodarenstvi.cz ZDE.

 

www.TŘETÍRUKA.cz se Vás dále dovoluje pozvat na seminář "Zákon o vodách v souvislosti s posuzováním vlivů na životní prostředí", který se uskuteční taktéž v Praze o den dříve (12. června 2012), další informace ZDE.

 

Konference VODA FÓRUM 2012 navazuje na tradiční mezinárodní vodohospodářskou výstavu s názvem VODOVODY – KANALIZACE, která přešla na dvouletou periodu konání a její další ročník se uskuteční v roce 2013. Tradiční květnový termín setkání zástupců a příznivců oboru tak bude v sudých letech patřit této mezinárodní konferenci. Konferenci, která bude řešit aktuální problematiku oboru, a to jak z pohledu České republiky, tak z pohledu Evropské unie a zahraničních zemí.