Více času na podstatné

MŽP chce upravenou novelu zákona o vodách předložit vládě na konci září

30.08.2016 19:41

Upravenou tzv. poplatkovou novelu zákona o vodách chce Ministerstvo životního prostředí (MŽP) předložit do vlády už do konce září tak, aby sněmovna ji mohla projednat na říjnové schůzi. Podle ministra životního prostředí Richarda Brabce tam nebude žádný důvod ke zdražení vody.

„Chtěli bychom novelu předložit do konce září letošního roku upravenou. Chci se domluvit s koaličními kolegy, v jaké podobě to pro ně bude přijatelné, abychom se vyvarovali nepříjemného překvápka, aby to sněmovna mohla dostat na svou říjnovou schůzi. Zdůrazňuji: nebude tam žádný důvod k jakémukoli zdražení,“ uvedl dnes ministr Richard Brabec ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

„V rámci debaty, která se kolem novely zákona o vodě vyvinula, jsem vyzval k celonárodní debatě o vodě – o tom, jak vzniká cena vody, kdo z ní profituje, kolik z ní má stát, kolik z ní mají soukromé subjekty a kolik z těch desítek miliard korun, které občané zaplatí za vodu, se vrací zpět do infrastruktury. Obávám se, že ačkoli tato novela nebude obsahovat jakýkoli poplatek, tak bohužel dál bude zdražovat voda, nebude to ale rozhodně z důvodu navýšení poplatku za podzemní vodu. “ dále uvedl ministr. Celý rozhovor s ministrem životního prostředí si můžete poslechnout ZDE.

 

Související článek:

Poplatková novela vodního zákona bude stažena ze zítřejšího jednání vlády (23.8.2016)