Více času na podstatné

Nové podmínky pro vodohospodářské projekty jsou tématem informačního zpravodaje OPŽP

20.08.2012 08:40

Aktuální vydání časopisu Priorita přibližuje nově upravené podmínky pro sjednávání podpory na vodohospodářské projekty z Operačního programu Životní prostředí. „Kdybych to přirovnal k hokeji, bylo to jako nastoupit do druhé třetiny zápasu za stavu 0:44...," říká Jakub Kulíšek, první náměstek ministra životního prostředí, o jednáních o výkladu podmínek pro vodohospodářské projekty se zástupci Evropské komise.

 

„Nejsme na tom zatím tak dobře jako například Německo, Rakousko, Holandsko…,“ říká o kvalitě vodohospodářské infrastruktury v ČR první náměstek ministra životního prostředí Jakub Kulíšek.

 

Vodohospodářským projektům se věnují i reportáže z Čerčan u Benešova a Města Albrechtice. „Obce bez dotací nejsou schopny vybudovat hospodářskou infrastrukturu," tvrdí například Luděk Volek, starosta Města Albrechtice. Starostka Čerčan Dana Tomášková je přesvědčena, že i když je „situace ohledně vodohospodářské infrastruktury v České republice již celkem solidně vyřešena, zůstává stále spousta míst, kde je situace absolutně nevyřešena. Navíc problém chatových osad v blízkosti vodních toků je pole neorané a na mnoha místech tečou splašky rovnou do vodního toku."

 

Priorita ke stažení - ZDE