Více času na podstatné

OPŽP: Míra inflace za rok 2014 a pomůcka pro přepočet stálých a běžných cen

12.02.2015 07:48

SFŽP ČR zveřnil pro žadatele a konečné příjemce o dotaci na projekty z Prioritní osy 1 OPŽP (podoblast podpory 1.1. - Snížení znečištění vod a oblast podpory 1.2 - Zlepšení jakosti pitné vody) pomůcku pro přepočet stálých a běžných cen, aktualizovanou pro rok 2015, která již uvádí průměrnou míru inflace za rok 2014 ve výši 0,4%. Hodnota vychází ze zveřejněné míry inflace na webu ČSÚ. Pomůcka pro přepočet stálých a běžných cen ke stažení ZDE.

Pro předpokládané nastavení ceny na rok 2016 (v rámci položky J10 na listu „S"/"B") je pak zapotřebí zadat prognózu míry inflace na rok 2015, kterou lze vyčíst na webu ČSÚ nebo lze využít pravidelně zveřejňované Zprávy o inflaci ČNB.

Předpokládaná míra inflace je zde aktualizována ve čtvrtletních intervalech pro každý rok, včetně uvedení konečné míry inflace. Příjemce zde může využít Tabulku klíčových makroekonomických indikátorů, řádek „Hlavní cenové ukazatele/Spotřebitelské ceny - %, meziročně, průměr" jako meziroční průměrnou hodnotu ke konci daného čtvrtletí).

 

Zdroj: SFŽP