Více času na podstatné

Otevřený dopis premiéru Sobotkovi: Ovzduší se musí stát vládní prioritou

03.02.2014 09:52

Změny v politickém vedení země a zároveň přetrvávající problém ovzduší na Ostravsku vyústily v apel neziskové organizace Čisté nebe na nového premiéra Sobotku. Organizace prostřednictvím otevřeného dopisu od předsedy vlády požaduje, aby se problematika ovzduší stala vládní prioritou a byla jí věnována dostatečná pozornost. Organizace v dopise žádá, aby byla na vládní úrovni ustanovena expertní skupina politiků a odborníků, kteří vytvoří akční plán, jehož cílem bude dodržování imisních limitů a to v jasném časovém horizontu. Zároveň po vládě požaduje komplexní řešení strukturální transformace ostravského regionu. Právě dnes bude Vaše vláda projednávat senátní návrh novely Zákona o ochraně ovzduší. Novelizace tohoto zákona by v budoucnu mohla přispět k lepšímu stavu ovzduší v České republice. Ať už se jedná o poskytnutí větších pravomocí obcím ke kontrole lokálních topenišť nebo zpřísnění podmínek a poplatků velkým znečišťovatelům. Více ZDE.