Více času na podstatné

Problém uznávání výrobků v Evropě řeší ověření ETV

02.04.2015 17:32

Česká republika stejně jako většina východoevropských zemí zaznamenává výrazné překážky na vnitřním trhu EU. Na problém negativní zkušenosti českých podnikatelů vstupujících na evropský trh poukázala Hospodářská komora ČR.

“Elegantní řešení protekcionismu v Evropě nabízí Evropská komise v podobě ověřování environmentálních technologií (EU ETV). Oslovení zahraničních zákazníků s využitím prohlášení o výkonnosti přizpůsobených podle potřeb cílových trhů je jedinečnou příležitostí pro české exportéry,” uvedl Ing. Evžen Ondráček, vedoucí ověřovacího orgánu CEMC ETVCZ.

ETV je novým marketingovým nástrojem, který pomáhá při uplatnění jejich výrobků nejen na evropském trhu, ale i na dalších vybraných trzích. Lze jej využít k přesvědčení investorů, kupců a grantových agentur o inovativnosti řešení, prokázání shody s právními předpisy atd.

Díky své univerzálnosti a certifikaci nachází metodika ETV uplatnění při hodnocení výstupů výzkumných projektů, které mají charakter certifikované metodiky nebo ověřené technologie.

“Tyto ověřené inovativní technologie, které jsou již připraveny na trh, se prostřednictvím ETV mohou dostat do prestižní evropské databáze inovativních technologií a díky pilotnímu projetu EU ETV mohou získat významnou dotaci právě na ETV, a tím k tržním příležitostem prostřednictvím spolupráce s Evropskou komisí,” upřesnil Ing. Evžen Ondráček.

Program EU ETV nebude chybět ani v rámci programu Jarních průmyslových veletrhů v Letňanech. "V rámci doprovodného programu dne 22. 4. 2015 od 11h (PVA, Vstupní hala I, Konf. sál 3) jsme pro vás připravili přednášku Jak prorazit s inovací na zahraničních trzích,“ uzavřel Ing. Evžen Ondráček.

 

Důležité odkazy:

  • Více informací a registrace o přednášce „Jak prorazit s inovací na zahraničních trzích“ - ZDE
  • Tisková zpráva HK ČR ze dne 30.3.2015 - ZDE
  • Kompletní průvodce pro navrhovatele - ZDE
  • Video o ETV - ZDE
  • Stránky EK – JRC, ověřovací orgány - ZDE