Více času na podstatné

Program konference Předcházení vzniku odpadů zveřejněn

01.07.2014 08:00

Jak bylo oznámeno, konference bude jednodenní, začátek v 9 hod. (8 – 9 hod. registrace účastníků), předpokládaný závěr mezi 17 a 18 hodinou. Program byl rozdělen do 5 tématických bloků: Program předcházení vzniku odpadů, Předcházení vzniku komunálních odpadů, Předcházení vzniku podnikových odpadů, Předcházení vzniku potravinových odpadů a Příklady předcházení vzniku odpadů.

V prvních čtyřech blocích jsou zařazeny vyžádané přednášky. Vzhledem k šíři problematiky a omezenému časovému prostoru je na každou přednášku vyhrazeno pouze 20 minut a všichni přednášející jsou s tím srozuměni. Prostor pro diskusi bude vyhrazen vždy na závěr každého bloku. Předpokládáme, že by v programu již nemělo dojít k významným změnám.

Do pátého bloku programu Příklady předcházení vzniku odpadů jsme zařadili některé z předběžně přihlášených, kteří o to projevili zájem. Do tohoto bloku je stále možné se přihlásit s příspěvkem představujícím již úspěšně probíhající projekt, jeho záměr, ale třeba i poukázat na slepou uličku. Zde je pro každé vystoupení vyhrazen prostor do 10 minut. Případná komerční vystoupení nejsou vyloučena, ale budou zpoplatněna.

Na přípravě programu se podílel přípravný výbor ve složení Ing. Marie Vorlíčková (MŽP), Ing. Pavlína Kulhánková (MPO), Ing. Lukáš Kůs (ČIŽP), RNDr. Vlasta Mikulová (ČZU), Ing. Hana Carvová (Svaz obchodu a cestovního ruchu), Ing. Vladimír Klatovský (ISES, s. r. o.), Ing. Milan Havel (Arnika) a Ing. Vladimír Dobeš (Empress).

Celý program i s časovými údaji najdete ZDE.