Více času na podstatné

Semináře k monitoringu vodohospodářských projektů podpořených z OPŽP

06.08.2014 07:48

Ministerstvo životního prostředí (MŽP) a Státní fond životního prostředí ČR (SFŽP) si vás dovolují pozvat na informační semináře zaměřené na následný (ex post) monitoring vodohospodářských projektů podpořených z OPŽP v programovém období 2007 – 2013 v rámci prioritní osy 1 - Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní, podoblasti podpory 1.1.1 Snížení znečištění z komunálních zdrojů a oblasti podpory 1.2 Zlepšení jakosti pitné vody.

Na semináři budou přednášet zástupci SFŽP, kteří provedou úspěšné žadatele způsobem monitorování vodohospodářských projektů od ukončení jejich realizace po dobu udržitelnosti projektu v souladu s podmínkami Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Seminář má za úkol seznámit úspěšné žadatele s problematikou ex post monitoringu vodohospodářských projektů, s metodikou kontroly, postupem vyplnění monitorovací zprávy a kontrolou příslušných podkladů s ní souvisejících a s podmínkami případného neplnění podmínek poskytnuté dotace.

Místo a termín konání:

Registrace:
Z důvodů omezené kapacity sálu, zajištění materiálů pro školení a občerstvení, je nutné se v termínech uvedených výše na seminář zaregistrovat na e-mail: seminare@sfzp.cz.

Organizace seminářů:
Účast na semináři je bezplatná. Na semináři bude účastníkům poskytnuto dvakrát občerstvení během přestávek. Oběd není zajištěn (lze využít restaurace v okolí místa konání semináře). Informace o seminářích včetně prezentovaných dokumentů budou po jejich ukončení zveřejněny na webových stránkách: ZDE.

Program semináře:

  • 8:30 - 9:00 Registrace
  • 9:00 - 11:30 1. část prezentace - úvodní slovo; legislativní rámec ex post monitoringu VH projektů; podmínky poskytnuté dotace; vstupní podklady pro ex post monitoring VH projektů; metodika provádění ex post monitoringu VH projektů
  • 11:30 - 12:30 Přestávka na oběd
  • 12.45 - 14:30 2. část prezentace - představení monitorovací zprávy a postup jejího vyplnění; podklady a požadované přílohy k monitorovací zprávě; posouzení výstupů ex post monitoringu s podmínkami poskytnuté dotace; postup při neplnění podmínek poskytnuté dotace
  • 14:30 - 15:00 Prostor pro dotazy