Více času na podstatné

SFŽP zveřejnil plán výzev pro zbývající část roku 2013

09.09.2013 18:38

Státní fond životního prostředí (SFŽP) dnes zveřejnil plán výzev pro zbývající část roku 2013. Plán výzev se týká operačního programu životního prostředí. Kontinuální příjem žádostí v současné době probíhá v prioritních osách 3 (udržitelné využívání zdrojů energie) a 5.1 - Omezování průmyslového znečištění a snižování environmentálních rizik - 47. výzva). Aktuální nabídku podpory v OPŽP najdete ZDE.

Připomínáme, že v současné Prioritě Státní fond životního prostředí přibližuje budoucí podobu operačního programu životního prostředí pro období 2014 až 2020 (viz odkaz na článek níže). Otevření nových výzev lze očekávat na začátku roku 2014 a to ve všech nových prioritních osách. Nové programové dokumenty se v současné době nacházejí v přípravné fázi, následně je musí schválit vláda a pak i Evropská komise. Určitě doporučujeme navštívit semináře SFŽP na téma „Poslední rok programového období Operačního programu Životní prostředí“.

 

Jaké nás čekájí změny oproti OPŽP 2007-2013:
  • Jednotný informační systém MS2014+
  • Veškeré činnosti spojené s podáním  žádosti, vč. příloh, řízení administrace, uzavírání smluv budou prováděny elektronicky (elektronický podpis)
  • Bude pravděpodobně umožněno kombinovat finanční nástroje s dalšími formami podpory ze SSR: s dotacemi, příspěvky na úhradu úroků a příspěvky na úhradu poplatků ze záruky za definovaných podmínek
  • Snaha o zjednodušení a snížení administrativní zátěže a maximální využití dostupných finanční prostředků

 

Dokument ke stažení:

Plán výzev OPŽP k 9.9.2013

 

Čtěte také:

 

Zdroj: SFŽP, seminář Poslední rok programového období Operačního programu Životní prostředí