Více času na podstatné

Společnost EP Industires dostala povolení převzít Van Gansewinkel

07.05.2015 11:52

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil spojení soutěžitelů EP Industries, a.s. a van Gansewinkel, a.s. Úřad konstatoval, že spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže a fúzi povolil. Rozhodnutí již nabylo právní moci.

Skupina EP Industries působí na řadě trhů, prostřednictvím dceřiné společnosti AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. také v oblasti  poskytování služeb sběru, svozu, zpracování, znovuzhodnocení a odstraňování odpadu, poskytování technických služeb, služeb údržby komunikací a veřejných prostranství.

Nabývaná společnost van Gansewinkel poskytuje prostřednictvím svých dceřiných firem služby sběru, svozu, zpracování, znovuzhodnocení a odstraňování odpadu, poskytování technických služeb, služeb údržby komunikací a veřejných prostranství, dále také v oblasti recyklace druhotných surovin a výroby PET recyklátu.

Skupina EP Industries koupila AVE CZ před dvěma lety. Loni EP Industries koupila ještě pětinový podíl v Pražských službách, který chtělo od firmy Northward Holdings Limited (NHL) odkoupit město Praha. Loni EP Industries získala i několik menších podniků v oboru. Konkrétně se jednalo o firmy SI Kladno, kladenských Středočeských komunálních služeb a berounské Středočeské údržby komunikací. Rozšíření aktivit skupiny povolil ÚOHS bez podmínek. Firma Van Gansewinkel jako zpracovatel odpadů a dodavatel surovin a energie je aktivní zejména v zemích Beneluxu. V Česku působí od roku 1995.

 

Čtěte také:

Skupina EP Industries chce koupit odpadovou firmu van Gansewinkel (15.4.2015)