Více času na podstatné

V Senátu se bude hovořit o problematice sucha a pitné vody

29.10.2015 13:23

AVÍZO Již v pondělí 2. listopadu 2015 se v Senátu Parlamentu ČR koná seminář na téma „Problematika sucha a pitné vody“. Hovořit se bude například na témata změn poplatků za odběry podzemních vod, možnostech propojení vodárenských soustav v období sucha a nedostatku vody,  o změnách, které jsou nutné zapracovat do zákona o vodách, o možnostech k motivaci šetření vodou v období sucha a nedostatku vody. Další informace a program semináře najdete níže.

V rámci programu vystoupí na něm mimo jiné místopředseda Senátu PČR Ivo Bárek, náměstkyně pro řízení sekce technické ochrany životního prostředí Berenika Peštová z Ministerstva životního prostředí, náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství Ministerstva zemědělství Aleš Kendík, předseda představenstva SOVAK ČR František Barák či výkonný ředitel Svazu měst a obcí ČR Dan Jiránek.

Účast na akci je možná po registraci na e-mailu: konigp@senat.cz nebo sterbakovaj@senat.cz, či telefonu: 257 072 798. Pro vstup do Senátu PČR je nutný platný občanský průkaz nebo pas.

Odbornými garanty akce jsou Sdružení oboru vodovodů a kanalizace ČR a Svaz měst a obcí ČR.

 

Záznam z tiskové konference - ZDE

 

Dokument ke stažení:
Program-Senát-2.11.2015