Více času na podstatné

V Třeboni se tradičně sejdou odborníci na bioplyn

01.10.2012 08:00

Stejně jako v předchozích jedenácti letech se i letos v Třeboni uskuteční podzimní konference věnovaná bioplynu. Dvanáctý ročník, který se uskuteční 11. a 12. října v třeboňských lázních Aurora, se těší opět velkému zájmu - k naplnění kapacity zbývá posledních pár míst.

Letošní dvoudenní blok přednášek se zaměří na polemiku o dopadech nového zákona o podporovaných zdrojích energie, zvýšení energetické efektivity výroby bioplynu a tradičně přinese i konfrontací v podobě reálných zkušeností při provozování bioplynových stanic.

"Již jedenáct let se snažíme spolu s programovou komisí udržet nezávislost a vysokou odbornou úroveň naší konference", říká organizátor a předseda České bioplynové asociace Miroslav Kajan a dodává, že i letos jsou vybrány příspěvky, které mají účastníkům přinést cenné informace využitelné v jejich profesní praxi či výzkumu. 

Konference "Výstavba a provoz bioplynových stanic" bude kromě očekávané prezentace vedení Energetického regulačního úřadu hostit také zahraniční delegaci z Evropské bioplynové asociace v rámci projektu BiogasIN. Páteční doprovodný program navíc nabídne dva workshopy zaměřené na využití anaerobních hub a biometan. 

 

 

Akce je každoročně důležitou odbornou, ale také sociální událostí, která umožňuje odborné i laické veřejnosti osobní setkání, formální i neformální diskuzi a výměnu zkušeností. Obor výroby a využití bioplynu, který letos zřejmě prolomí historickou hranici 1 TWh vyrobené elektřiny za rok a reprezentuje ho v ČR instalovaný výkon o 245 MW, je zásadně ovlivňován spekulacemi o úrovni podpory obnovitelných zdrojů energie i nedávnými strategickými rozhodnutími v ostatních ekonomikách EU. Třeboňská konference se pokusí na tyto a další otázky přinést reálné odpovědi. 

XII. ročník konference "Výstavba a provoz bioplynových stanic" je organizována za podpory společnosti Amper Market, a.s., zabývající se obchodem s elektřinou, a GE Money Bank, a.s. Mediálním partnerem je server www.tretiruka.cz.

 

Odkazy: