Více času na podstatné

CEMC hledá spolupracovníky do expertního týmu ETV

20.01.2012 15:54

Evropská komise zahájila pilotní tříletý program pro Verifikaci environmentálních technologií (ETV). ETV je novým dobrovolným nástrojem pro firmy, které uvádí na trh nové inovované výrobky z oblasti tzv. „zelených technologií“. Jeho cílem je potvrdit environmentální výkonnost technologií procesem certifikace. Program se tedy zaměřuje na podporu důvěry uživatelů, investorů a správy k novým technologiím a očekává se, že pomůže urychlit jejich vstup na trh. EK je připravena finančně podpořit pilotní program ETV, vč. zavedení tzv. měkkých nástrojů, které by měly zajistit zájem inovačních firem, výrobců a dodavatelů o tento program.

Na základě dohody s MŽP připravuje CEMC paralelní národní program ETV.  Za tím účelem CEMC hledá experty s požadovanou kvalifikací (viz. Šablona pro prezentaci kompetencí), kteří budou spolupracovat s akreditovaným Ověřovacím orgánem a podílet se na certifikačním procesu. V dokumentu Přehled technologií jsou uvedeny technologické obory, které jsou předmětem zájmu ETV.
Podotýkáme, že činnost experta bude hrazena z prostředků Ověřovacího orgánu, detaily nám však zatím nejsou známy, odměna bude odvozena od celkové podpory programu ETV.

Uvítáme, pokud nás po prostudování materiálů upozorníte i na další experty působící v prioritních technologických oblastech. Chceme dostatečně širokou expertní základnou předejít možnému střetu zájmů.
Od abonentů požadujeme poslat dokument Šablona a CV (v anglické a české mutaci) na e-mail cemc@cemc.cz a to čím dříve tím lépe.

Další informace můžete získat na  semináři,  který se uskuteční k normám a dalším dobrovolným aktivitám v oblasti ekomanagementu dne 8. 3. 2012 na MŽP. Více zde: https://www.tretiruka.cz/news/nastroj-na-overeni-novych-environmentalnich-technologii/

Ing. Jiří Študent, výkonný ředitel CEMC
 

Důležité dokumenty:

Přehled technologií.doc
Open Letter Call for TG Experts_12-2011.pdf (168,6 kB)

Šablona pro hodnocení kompetencí.doc (86 kB)

 

Kontaktní údaje:

CEMC - České ekologické manažerské centrum

Jevanská 12, Praha 10

www.cemc.cz

Tel.: 274 784 447, 274 771 353
Fax.:274 77 58 69