Více času na podstatné

Pozvánka na seminář: HODNOCENÍ RIZIK EKOLOGICKÉ ÚJMY V PRAXI

11.07.2012 16:14

Společnost EQ Servis s.r.o. a portál www.tretiruka.cz si Vás dovoluje pozvat na seminář HODNOCENÍ RIZIK EKOLOGICKÉ ÚJMY V PRAXI.

Hodnocení rizik ekologické újmy je novou legislativní povinností, se kterou se bude muset značná část firem vypořádat v průběhu tohoto roku.
Seminář je určen pro všechny, kteří se potřebují seznámit s povinnostmi ze zákona 167/2008 Sb. o ekologické újmě a především pak pro ty, kteří budou provádět hodnocení rizik ekologické újmy podle nařízení vlády 295/2011 Sb.

Seminář se zaměří především na praktické otázky spojené se základním hodnocením rizik včetně objasnění práce s mapovými podklady potřebnými pro vyhodnocení. Ukážeme vám, jak se - pokud možno - bez psychické újmy vypořádat se záludnostmi, které nová legislativa přináší. Jako bonus účastníci obdrží elektronický Formulář pro hodnocení rizik EÚ (samostatně nabízený za 1000 Kč).

Obsah semináře:

  • stručně a přehledně o povinnostech ze zákona o ekologické újmě (činnosti, na které se vztahuje, nápravná a preventivní opatření, finanční zajištění)
  • podrobně a srozumitelně o základním hodnocení rizik jednotlivých činností (nakládání s nebezpečnými chemickými látkami, zacházení s vodám závadnými látkami, provozování zdrojů znečišťování ovzduší, vypouštění odpadních vod, odběr podzemních nebo povrchových vod ad.)
  • objasnění problematických míst; seznámení s metodickým pokynem pro hodnocení
  • práce s mapovými daty dostupnými na internetu (vyhledávání chráněných lokalit)
  • představení excelovského Formuláře pro usnadnění základního hodnocení rizik
  • ukázky příkladů a prostor pro dotazy


Brno - 19. září 2012
9.00-13.00 hod. (prezence od 8.30), Svaz českých a moravských výrobních družstev (Kozí 4, zastávky nám. Svobody - tram č. 4, Česká - tram č. 5,6,7, Malinovského nám. - tram č. 1, nebo z vlakového nádraží - 10 min. pěšky), GPS: 49°11'44.218"N, 16°36'35.690"E

Praha - 25. září 2012
9.00-13.00 hod. (prezence od 8.30), Svaz českých a moravských výrobních družstev (Václavské nám. 21, vstup z ulice Jindřišská, stanice metra Můstek nebo Muzeum), GPS: 50°4'56.525"N, 14°25'36.265"E

Cena semináře: 1200 Kč včetně DPH. Daňové doklady budou předány při prezenci na semináři. V ceně je zahrnut tištěný manuál, osvědčení a Formuláře pro hodnocení rizik EÚ - verze firma v el. podobě.

Platba za seminář bude přijímána v hotovosti před začátkem semináře. Účast na semináři je možné stornovat nejpozději 5 dní před konáním semináře, jinak bude platba vymáhána. V odůvodněných případech akceptujeme bezhotovostní platbu předem (požadavek je nutné zaslat na hybsova@eqservis.cz).

Na seminář je třeba se přihlásit prostřednictvím elektronické přihlášky uvedené níže.

Na setkání se těší: Ing. Ondřej Lazárek - lektor (poradce v oblasti podnikové ekologie): lazarek@eqservis.cz

 

Mediálním partnerem akce je portál www.tretiruka.cz. Poskytujeme slevy pro držitele karet Třetí ruky: Byznys a Edukativních.


Dokumenty ke stažení: PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘ, POZVÁNKA PRO TISK