Více času na podstatné

Program konference PŘEDCHÁZENÍ VZNIKU ODPADŮ kompletní

03.09.2015 17:54

Konference PŘEDCHÁZENÍ VZNIKU ODPADŮ je určena všem, kteří uznávají hierarchii odpadového hospodářství s předcházením vzniku odpadů na vrcholu a v tomto směru něco dělají nebo by chtěli dělat

Konference se koná 6. – 7. 10. 2015 v Praze-Dejvicích, Kongresovém centru ČVUT Masarykova kolej.

programu bychom zástupce obcí rádi upozornili na témata Hodnocení projektů a informační zázemí PVO, Podpora PVO z OPŽP, Předcházení vzniku odpadů v POH obcí, Koncept a podpora sociálního podnikání (nejen v oblasti PVO), PVO cestou charitativních bazarů, Konec plýtvání – práce s veřejností, Projekt Ohleduplný spoluobčan a další.

Naopak zástupce podniků bychom zvláště upozornili na témata Je předcházení vzniku odpadů slučitelné s kapitalistickým systémem?, Hodnocení projektů a informační zázemí PVO, Podpora PVO z OPŽP, Oběhové hospodářství a politika druhotných surovin, Trnitá cesta od odpadu k výrobku, Metodika čistší produkce, Nákladové účetnictví jako cesta k minimalizaci odpadů v podnicích a další.

Na závěr jednání prvého dne bude panelová diskuse na téma Bariéry předcházení vzniku odpadů. Zde chceme pojmenovat významné legislativní, věcné, institucionální, příp. i personální překážky účinnějšího předcházení vzniku a využívání odpadů. V tom by měl spočívat hlavní výstup z celé konference.

Projekt konference byl podpořen Ministerstvem životního prostředí, díky čemuž platí účastníci z řad obecní samosprávy a státní správy snížené vložné.

Záštitu konferenci udělil předseda vlády ČR Bohumil Sobotka, ministři životního prostředí a průmyslu a obchodu Richard Brabec a Jan Mládek a Svaz měst a obcí ČR.

Generálním partnerem konference je společnost Ahold Czech Republic, a. s., provozovatel obchodního řetězce Albert, pro kterou je předcházení vzniku odpadů součástí její politiky společenské odpovědnosti.

Partnery konference je Nestlé, a. s. a TextilEco, a. s.

Přihlášky na konferenci ZDE, případné dotazy směrujte na prochazka@cemc.cz nebo predchazeniodpadu@seznam.cz.