Více času na podstatné

Vybrané články

06.09.2016 17:35

Zero waste: budoucnost či utopie?

  V pondělí 5. září startovalo Zero Waste Week, výzva pro všechny, kdo si chtějí vyzkoušet život bez odpadků a zbytečného plýtvání. V červnu se v pražském sálu NTK uskutečnila první česká konference o Zero Waste, tedy bezodpadovém životním stylu a odstartovala tak sérii akcí s...
06.09.2016 07:35

Proces ověřování byl náročný

    Fermentor EWA získal jako první v České republice Ověřené prohlášení v programu EU ETV. Jak byl obtížný proces ověřování nebo jaké druhy odpadů dokáže fermentor zpracovat, nám prozradil Miroslav Hůrka ze společnosti AGRO – EKO.   Od kdy fermentor EWA vyvíjíte a z jakých...
05.09.2016 09:19

Podzimní aktuality v oblasti chemických a biocidních výrobků

  Podzim bývá obdobím, kdy se většina z nás, ještě stále odpočatá po období prázdnin a dovolených, začíná opět intenzivně zajímat o pracovní záležitosti. Do konce roku už zbývá relativně krátká doba, kterou je potřebné co nejlépe rozplánovat a využít. Co nás čeká v oblastech, které...
01.09.2016 13:45

Zázrak v poušti

  Izrael je ve světě ekologů známý především díky své specifické vodohospodářské situaci. Jednou ze společností, která se na budování této výjimečnosti podílí, je francouzsko-izraelská firma S. A.S. Instruments, Research & Development. S představiteli firmy jsme se měli...
31.08.2016 17:28

Nové Odpadové fórum: Od vidlí až po vidličku

Blíží se chladivé podzimní dny a nastává čas sklizně. Ne každý kus zeleniny či ovoce se ovšem dočká naplnění smyslu své existence.  Podle statistik na talíř se k nám dostane pouze třetina. Ovoce a zelenina totiž patří mezi nejvíc plýtvané potraviny. Zářijové číslo Odpadového fóra se tedy...