Více času na podstatné

Konference Povinnosti v podnikové ekologii v listopadu opět naživo

15.10.2021 19:00

Po roce, kdy jsme se viděli pouze on-line, opět připravujeme živé setkání s podnikovými ekology z celé republiky. A je na co se těšit. Vyměňte papuče za kafe a chlebíčky a přijďte sdílet své zkušenosti s kolegy z oboru.

Nakladatelství Verlag Dashöfer a portál ENVIprofi pořádají konferenci Povinnosti v podnikové ekologii již po šesté, letos v termínu 23. listopadu. Jak upozorňuje organizační  garantka konference Kristýna Lanová, počítá se letos s prezenční formou konference: „Pokud se epidemiologická situace výrazně nezhorší, sejdeme se v karlínském hotelu Olympik Tristar“.

Loňský ročník se kvůli pandemické situaci uskutečnil pouze on-line, letos organizátoři počítají s oběma variantami. „Naplno využijeme to, co nás covidová doba naučila, a konferenci budeme vysílat také v přímém přenosu na youtube. Zájemci si tak mohou vybrat, která varianta jim lépe vyhovuje,“ doplňuje Lanová.

Jaká témata se budou probírat?

Největším tématem letošního ročníku budou samozřejmě nové odpadové předpisy, díky nimž se na podnikové ekology postupně valí nové a nové povinnosti například v třídění, soustřeďování a evidenci odpadů.  Jak uvádí odborný garant a moderátor konference Tomáš Lank: „Probereme přechodná ustanovení a termíny, na které se jednotlivé povinnosti váží, ale poukážeme například i na zdánlivě skrytá omezení a „špeky“, které nové předpisy přinesly. Některé povinnosti se pro původce uvolňují, některé naopak velmi zpřísňují, i kdyz jsou na prvni pohled skryté“.

Ve společnosti stále více rezonuje otázka cirkulární ekonomiky a její propojení s průmyslem. „Abychom nezůstali pouze u snů, ale posunuli se k průmyslové praxi, zaměřili jsme se ve speciálním bloku na provázání cirkulární ekonomiky s legislativou, normami a předvedeme několik názorných příkladů z praxe,“ dodává Lank.

S cirkulární ekonomikou velmi úzce souvisí i správné postupy materiálového využití odpadů z pohledu základní chemické legislativy, čímž se diskuse plynule přesune do bloku chemických látek. Ale protože podnikoví ekologové neřeší pouze odpady, naváží na tyto 3 bloky také další témata z  vodohospodářství a ochrany ovzduší, kde bude k probírání také spousta nového.

Pořadatelem 6. ročníku odborné konference Povinnosti v podnikové ekologii, která se koná 23. listopadu 2021 v Praze, je nakladatelství Verglag Dasöfer a odborný portál ENVIprofi.cz. Partnery akce jsou mimo jiné společnosti: INISOFT s.r.o., SUEZ CZ a.s., Consulteco s.r.o., CASEC s.r.o., CYRKL Zdrojová platforma, s.r.o.

 

Povinnosti v podnikové ekologii v roce 2022

Termín: 23. 11. 2021

Místo: Hotel Olympik Tristar Praha

Varianta: prezenční nebo on-line

Program a registrace: www.konferenceppe.cz

 

 

Pořadatel:

Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r.o.
Evropská 423/178, P. O. Box 124, 160 41 Praha 6

Odborný garant a moderátor: Ing. Tomáš Lank

Manažer konference:  Ing. Kristýna Lanová tel.: 604 817 283, e-mail: lanova@dashofer.cz